Keitä me olemme

Tässä on meidän perhe. Siihen kuuluu isä, äiti, kolme pientä lasta ja koira. Arki on – kuten arvata saattaa – vauhdikasta. Olemme kuulleet monenmoista tarinaa siitä, mitä lasten kanssa ei voi tehdä. Monella lapsiperheellä on yllättävän korkea kynnys lähteä luontoon. Mitä jos se syö kärpässientä? Tai jos sillä tulee kakka housun lahkeesta pitkospuille? Ja mitä siellä metsässä voi edes syödä? Nukkua siellä nyt ei ainakaan lasten kanssa voi, ne kuitenkin huutaa niin, että maisema raikaa ja linnut tippuu puista.  

 

Meidän perheelle retkeily on ihanaa yhteistä aikaa, luonnollista vastapainoa päiväkoti- ja työarjelle. Olemme telttailleet Pohjois-Norjassa kuopuksemme ollessa puolivuotias, parikuisena hän osallistui nakinpaistoon jäätyneessä Porkkalanniemessä. Aina ei tarvitse mennä pitkälle. Lähimetsä tarjoaa loputtomasti ihmeteltävää, ja vaikkapa lumiluolan tekoa varten ei tarvitse lähteä pihaa kauemmas (siis jos on lunta).

 

Saimme idean Koko perheen retkeilykalenteriin omasta arjestamme. Väitämme, että lasten kanssa voi retkeillä ja retkeilystä perheenä nauttia. Metsässä arki yksinkertaistuu. Haluamme rohkaista muita pienten lasten vanhempia kauhunsekaisesta ihailusta itse toimintaan: jos me pystymme tähän, tekin pystytte.

 

Koko perheen retkeilykalenteri on ensimmäinen askel. Sen tarkoitus on innostaa lapsia ja aikuisia yhdessä retkeilemään. Luonnossa riittää tekemistä ympäri vuoden. Kun pakkaa reppuun avointa seikkailumieltä ja pitää jalat kuivina, pääsee jo pitkälle. Koko perheen retkeilykalenteri antaa yksinkertaisia vinkkejä, mitä milloinkin voi luonnossa lasten kanssa tehdä. Se korostaa nimenomaan yhdessä tekemistä: lapsi voi kiikaroida lintuja, mutta aikuista tarvitaan lukemaan lintukirjaa. Repusta ei saa unohtaa lasten nuotionakkeja, mutta aikuisten kahvitermari on vähintään yhtä tärkeä.

 

Koko perheen retkeilykalenteri on myös kaunis katsella. Sen kuvituksesta vastaa aiemmin lastenkirjoja kuvittanut Ilona Partanen. Se ilahduttaa pientä silmää väriloistollaan, mutta täyttää myös kriittisen sisustajaäidin tai –isän vaatimukset.

 

Lähde meidän perheen matkaan! Tilaa Koko perheen retkeilykalenteri tästä. Projektimme etenemistä sekä jokaviikkoisia seikkailujamme voi seurata myös Instagramissa ja Facebookissa. Meillä on pari muutakin ideaa eri kokoisten vaellushousujen taskuissa…

 
 
salo-9078.jpg